Nakup novega ali rabljenega EV do 25.000 €
Re: Nakup novega ali rabljenega EV do 25.000 €
Sam imam KONO registrirano januar 2019 - pripeljano iz Hrvaške, baterijo so mi menjali 2. januarja letos v Zagrebu pri 160 kkm. Neke opazne razlike po menjavi nisem zaznal, mogoče se je poznalo na kakšnem odstotku. Skratka do sedaj na baterijo nobenih omembe vrednih težav.
-
- EV entuziast
- Kraj: Laško
- Avto: Leaf, Kona, Kangoo, Rifter
-
7896
To pa je win win!!! Koliko je sedaj garancije na novo baterijo? Spet 8 let ali 180.000km? Kolikor se spomnim inšpektorjev, so nam vedno težili, da je garancijski rok za zamenjavo komponente od dneva zamenjave pod enakimi pogoji kot je bilo kupljeno (prodajamo sicer računalnike 32 let, ampak zakon je zakon, velja za vse branže)Franci napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 09:12 Sam imam KONO registrirano januar 2019 - pripeljano iz Hrvaške, baterijo so mi menjali 2. januarja letos v Zagrebu pri 160 kkm. Neke opazne razlike po menjavi nisem zaznal, mogoče se je poznalo na kakšnem odstotku. Skratka do sedaj na baterijo nobenih omembe vrednih težav.
Konkretno pri tesli temu ni tako, če menjajo baterijo (govorim za MS, MX starejši letnik ki so še imeli unlimited km/8 let), se ni garancija nič podaljšala, torej je ostala prvotna.
Drugače bi na tak način ti stari letniki bili prava zlata jama, ker bi vsakih X let dobil izpravno baterijo z spet novo garancijo
Drugače bi na tak način ti stari letniki bili prava zlata jama, ker bi vsakih X let dobil izpravno baterijo z spet novo garancijo

sem jim za foro pisal v Italijo, spodaj je odgovor:
Good morning
you can buy it from us but you have to register it in Italy and then reregister it in Slovenia.
For costs you should ask an agency in Slovenia
Good morning
you can buy it from us but you have to register it in Italy and then reregister it in Slovenia.
For costs you should ask an agency in Slovenia
dedek_mraz napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 01:33 Hvala vsem za feedback!![]()
kako pa je starejša kona, ki ji je bila menjana baterija primerljiva z novejšimi od 2021 naprej? In ali so bile potem po menjavi baterij kakšne težave z avtomobili ali je bilo načeloma vse ok po vaših izkušnjah?
Kako se pa Kona 64kw Impression primerja z Leaf e+ 62 kWh Tekna (saj vem, "stric gugl" .. ampak me zanima če je kdo že imel oba in lahko pove izkušnje). Predvsem me zanima polnjenje in doseg pozimi.
Drugače pa kaj si mislite o tej ponudbi MG4 v ITA? https://www.autopiu.it/automobili-porde ... ve/mg/mg4/ Sicer upam da zna kdo boljše italijansko ampak če sem prav razumel so to cene z vključenim DDV pri katerih še niso odštete morebitne subvencije. Če je temu tako, je to potem kar dobra cena v luči tega kar so mi še pred 14 dnevi navajali na Plan-net Solar (51kw-32k€, 64kw-od 37.5 do 39k€).
[/quote]
To pa je win win!!! Koliko je sedaj garancije na novo baterijo? Spet 8 let ali 180.000km? Kolikor se spomnim inšpektorjev, so nam vedno težili, da je garancijski rok za zamenjavo komponente od dneva zamenjave pod enakimi pogoji kot je bilo kupljeno (prodajamo sicer računalnike 32 let, ampak zakon je zakon, velja za vse branže)
[/quote]
Kot so meni povedali, garancija se ne podaljša pač pa ostane enaka. To pa zato ker je, sicer garancija na zamenjane dele 1 leto, kar je slabše. Ali to pije vodo ne vem.
To pa je win win!!! Koliko je sedaj garancije na novo baterijo? Spet 8 let ali 180.000km? Kolikor se spomnim inšpektorjev, so nam vedno težili, da je garancijski rok za zamenjavo komponente od dneva zamenjave pod enakimi pogoji kot je bilo kupljeno (prodajamo sicer računalnike 32 let, ampak zakon je zakon, velja za vse branže)
[/quote]
Kot so meni povedali, garancija se ne podaljša pač pa ostane enaka. To pa zato ker je, sicer garancija na zamenjane dele 1 leto, kar je slabše. Ali to pije vodo ne vem.
Sam sem optimist, da garancije za baterijo, tudi če bi bila za naslednjih 200 kkm ne bom rabil uveljavljati.TeodorOrtl napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 09:58To pa je win win!!! Koliko je sedaj garancije na novo baterijo? Spet 8 let ali 180.000km? Kolikor se spomnim inšpektorjev, so nam vedno težili, da je garancijski rok za zamenjavo komponente od dneva zamenjave pod enakimi pogoji kot je bilo kupljeno (prodajamo sicer računalnike 32 let, ampak zakon je zakon, velja za vse branže)Franci napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 09:12 Sam imam KONO registrirano januar 2019 - pripeljano iz Hrvaške, baterijo so mi menjali 2. januarja letos v Zagrebu pri 160 kkm. Neke opazne razlike po menjavi nisem zaznal, mogoče se je poznalo na kakšnem odstotku. Skratka do sedaj na baterijo nobenih omembe vrednih težav.
Prve so imele garancijo 8 let ali 200 kkm.
Menim pa tudi jaz, da velja nespremenjena garancija - oz. eno leto od menjave, kar je ugodneje za potrošnika. Pri meni bo to približno isto in računam, da se bo v roku enega leta tudi pokazalo, če bi bil slučajno kak feler, sicer pa kot že večkrat napisano, bo najbrž baterija zdržala dlje kot ostalo

kona menjava baterije pri 95k km, sedaj 115k km in se mi zdi, da je nova celo malo boljša... Moja je 2019 letnik, še enofazna do 32A in se doma z dinamično polnilnico čisto b.p. preživi in to z dvema BEV..., za daljše poti pa se tako dopolni s CCS.
Sam ne bi kupoval BEV, ki nima vodnega hlajenja, sploh ne starejših, zaradi eventuelnega pregrevanja in še posebej večje degredacije baterije... (Zoe, leaf...)
Sam ne bi kupoval BEV, ki nima vodnega hlajenja, sploh ne starejših, zaradi eventuelnega pregrevanja in še posebej večje degredacije baterije... (Zoe, leaf...)
toplotna že 22 let + MSE 6 let in letos na 16 kW + BEV Kona 2019 in Corsa 2021
ioniq 28kwh nima vodnega hlajenje (ima zračno) in je top baterija. Verjetno ena redkih izjem?
-
- EV entuziast
-
7896
Kakšno garancijo so vam ponudili ob menjavi baterije? 8 let ali 200.000km /na novo?edi-b napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 13:25 kona menjava baterije pri 95k km, sedaj 115k km in se mi zdi, da je nova celo malo boljša... Moja je 2019 letnik, še enofazna do 32A in se doma z dinamično polnilnico čisto b.p. preživi in to z dvema BEV..., za daljše poti pa se tako dopolni s CCS.
p.s. jaz še zavlačujem z menjavo, se mi zdi škoda menjati pri 60k

-
- EV entuziast
-
7896
Tako bo ja. Kar je ugodneje za potrošnika. Za računalnik je npr. garancija pri menjavi baterije 12 mesecev. Če zamenjaš npr. disk za novega, je garancija za nov disk spet najmanj 12 mesecev. Oz. toliko, kot ima še garancije cel računalnik. Idelano menjati malo pred iztekom garancije.Franci napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 11:30Sam sem optimist, da garancije za baterijo, tudi če bi bila za naslednjih 200 kkm ne bom rabil uveljavljati.TeodorOrtl napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 09:58To pa je win win!!! Koliko je sedaj garancije na novo baterijo? Spet 8 let ali 180.000km? Kolikor se spomnim inšpektorjev, so nam vedno težili, da je garancijski rok za zamenjavo komponente od dneva zamenjave pod enakimi pogoji kot je bilo kupljeno (prodajamo sicer računalnike 32 let, ampak zakon je zakon, velja za vse branže)Franci napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 09:12 Sam imam KONO registrirano januar 2019 - pripeljano iz Hrvaške, baterijo so mi menjali 2. januarja letos v Zagrebu pri 160 kkm. Neke opazne razlike po menjavi nisem zaznal, mogoče se je poznalo na kakšnem odstotku. Skratka do sedaj na baterijo nobenih omembe vrednih težav.
Prve so imele garancijo 8 let ali 200 kkm.
Menim pa tudi jaz, da velja nespremenjena garancija - oz. eno leto od menjave, kar je ugodneje za potrošnika. Pri meni bo to približno isto in računam, da se bo v roku enega leta tudi pokazalo, če bi bil slučajno kak feler, sicer pa kot že večkrat napisano, bo najbrž baterija zdržala dlje kot ostalo![]()
Sem vprašal in so rekli, da se garancija nove baterije nadaljuje do 200k km ali 8 let oz. se ne začne znova. Sicer pa po skoraj 100k km ni bilo opaziti degredacije
toplotna že 22 let + MSE 6 let in letos na 16 kW + BEV Kona 2019 in Corsa 2021
Tako je kot je napisal edi-b. Drugače pa je pri menjavi potrošnega materiala, kar pa je npr. zavorni disk kot omenja Franci. Drugačni garancijski pogoji bi bili pri menjavi baterije na željo in stroške lastnika po preteku osnovne garancije. Ne vem kakšni garancijski pogoji na baterijo so v tem primeru. Sklepam pa, da bi bilo na novo baterijo zopet 8 let oz. 200k km.
Saj jaz sem napisal isto - a pri meni obstaja možnost, da bom prej ko v enem letu na 200 k km in v tem primeru bi morala biti garancija vsaj 1 leto.PogoreucJ napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 18:13 Tako je kot je napisal edi-b. Drugače pa je pri menjavi potrošnega materiala, kar pa je npr. zavorni disk kot omenja Franci. Drugačni garancijski pogoji bi bili pri menjavi baterije na željo in stroške lastnika po preteku osnovne garancije. Ne vem kakšni garancijski pogoji na baterijo so v tem primeru. Sklepam pa, da bi bilo na novo baterijo zopet 8 let oz. 200k km.
Najbrž bo pa vse skupaj hkrati +/- kak dan največ teden.

-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek
-
- 54 Odgovori
- 6258 Ogledi
-
Zadnji prispevek Napisal/-a Veseljak123
-
- 5 Odgovori