Za mase navadnih ljudi.

Za mase navadnih ljudi.
Imas deloma prav. Nisem definiral “navadne ljudi”. V mislih sem imel relativno well-to-do srednji razred, ki za avto placa do 30 tisoc € in naredi letno do cca 20 tisoc km. Nisem imel v mislih ljudi z audiji, bmwji ali volvoti visjega cenovnega razreda. Za take tudi sam nimam denarja.Apolon napisal/-a: ↑28 Maj 2022, 15:35Za mase navadnih ljudi.pa saj se hecaš ane? 3/4 ljudi živi z dohodkom, ki je nižji od povprečne plače. Večina nas tukaj serje s polno ritjo. Veliko teh pa se ne zaveda, kako polno rit imajo.
Ne v Sloveniji. Tudi danes se ga ne dobi za ta denar, pa dobis prakticno isti avto ze zadnje desetletje. Ne me razumet narobe, ampak primerjat Leafa in Teslo je narobe. Sta cisto drugega ranga. Po trenutni ceni pa ne prevec dalec narazen - verjemi mi, sem preveril pred kratkim. Se vedno ga prodajajo kot cisto zlato.
Sam tko, kaj imas ti od tega njihovega EBITa, da njihove finance rezultate tako veselo meces naprej?
Jap, leta 2012 si res lahko videl bolj malo tesel, ker je bil launch date sele v sredini 2012. Leaf je bil prisoten ze od decembra 2010. Koliko Leafov pa je bilo v Sloveniji leta 2012?
BMW je izbral "najboljšo" taktiko, kako držati raven prozvodnje. Briši featurje (že naročenih avtov), ceno seveda ne spremenijo in to je to. V bistvu BMW celo profitra v tej slabi situaciji. 360 camera -> deleted, H&K sound system -> deleted, kick to open rear booth -> deleted. baje je celo Apple car play vprašljiv. In sem vprašal že več ljudi, ki so jim vzeli stran te featurje, če jim je BMW potem znižal ceno. Baje da nič oz mogoče 100 dolarjev. Sorry, vsi ti featurji so že vračunani v ceno avta, noben ti nič ne da zastonj. Če se to zgodi meni, bom enostavno prekinil naročilo, ker kaj točno je potem point tega avta sploh? Značka? Ne hvala, mi ne pomeni nič.Gasper napisal/-a: ↑28 Maj 2022, 23:05 Tesla ima sedaj samo eno nalogo, prehiteti konkurenco v masovni proizvodnji. Sedaj ni več vprašanje kdo ma daljšega, ampak kdo jih bo naštancal več.
Bomo videli kako se bo ta zgodba izpela, povpraševanje je veliko, povečat proizvodnjo je pa zaradi baterij zelo težko.
https://teslamotorsclub.com/tmc/threads ... st-6749206I have been working with cars for some 50 years now and I have never seen such an under-dimensioned joint on a lower control arm, considering the vehicle weight and performance and a very high torque hitting this control arm and specifically the joint, both at acceleration and braking, not to mention the side-ways forces, when cornering at high speed.
Tale idiot je potrditev te satire:All-in-all I was very pleased with my Tesla and I think that Elon and all the people working for him have initiated a fantastic world-wide and long-awaited transition to electric powered transportation, I can only congratulate you as a nation having this amazing progress in this area, -really game-changing!
Conclusion: Usable Battery is 66KW . Real world Range going 75 MPH is 230 miles (Out of 279 EPA rated)
Charging Curve (4680 Battery on V3 Super Charger)
9 to 20 % 3minutes
9 to 39% 6miniutes
9 to 50% 12 minutes
9 to 80% 34 minutes
9 to 90% 40 minutes
9 to 97% 50 minutes
Speculation: Tesla Model Y from Austin are really software locked 75KW just like the Fremont Model Y's are. Tesla is doing this so people do not cancel MYLR orders from Fremont and opt for Austin version.
https://www.thedrive.com/news/owner-sue ... ing-pointsA court-assigned DEKRA vehicle expert inspected the car in April 2022, finding that it would immediately fail its first regular inspection as required by German road law.
Zaradi Tesle bo treba spet uvest prvi tehnični pred registracijo in redne letne, ker servisa itak ni.technic napisal/-a: ↑09 Jun 2022, 08:36https://www.thedrive.com/news/owner-sue ... ing-pointsA court-assigned DEKRA vehicle expert inspected the car in April 2022, finding that it would immediately fail its first regular inspection as required by German road law.
Prodajalci na Balkanu:
musked.png
Zaradi pomanjkanja ne morejo spraviti Semija v proizvodnjo, sedaj bodo celo kupovali od BYD (iz katerega se je Musk delal norca, da nimajo najboljše tehnologije) in sedaj bodo "šenkali" cca. 10 kWh...
In? Namesto baterij daš noter en "cigu" ali pa "klocn"...