FV-EV napisal/-a: ↑12 Mar 2023, 10:30
S Hyundai Kono sem na splošno zelo zadovoljen in ima meni nekatere zadeve celo bolj privlačne kot MY (nisem kakšen Tesla navdušenec, niti avto ali hitrostni navdušenec, le navaden uporabnik vozila), mi je pa ravno to s servisi na 15.000km pošteno pokvarilo zaupanje v blagovno znamko in jim tega zlepa ne odpustim. In to z določenimi obveznimi servisnimi intervali prakticirajo praktično vsi razen Tesle, kar je nespoštljivo do kupcev. Za usposobljenost vozila skrbi zakonodajalec s tehničnimi pregledi. Proizvajalec je dolžan narediti avto, ki zadosti zakonodaji in mu lahko zaupaš brez da hodiš k njemu ali njegovim pooblaščencem še dodatno preverjat usposobljenost v stilu, če pa morda niso avto naredilii zadosti kvalitetno in tako za vsak primer malo poglejmo... Če pa proizvajalec ne zaupa svojemu izdelku, naj pa on plača ta redni servisni pregled (jaz to plačam tehničnim pregledom in za zakonodajo in mojo varnost je to zadovoljivo) in ne da strošek rednega servisnega pregleda, ki ga sam zahteva prevali na kupca - direkten nateg!
Revolucije, ki jih na avtotrg uvaja Tesla in to le v desetih letih:
- nakup iz domačega naslonjača, brez obiska salona - neprecenljivo
- spoštovanje vsakega kupca ne glede na status, veze in poznanstva, cena za vse enaka brez dilanja - neprecenljivo
- EV oblika, ki je povprečnemu kupcu všečna
- avto z večjimi močmi, kot so bili v enakem rangu ICE
- Velike baterije za daljše domete
- urejena logistika polnilne infrastrukture brez kartic, appov,... - še boljše in enostavnejše kot pri bencin/dizlu/plinu
- Navigacija te sama opozori in pripelje na najoptimalnejšo polnilnico, ki jo potencialno potrebuje avto - resnično udobje boljše od bencin/dizel/plin
- Ko enkrat nastaviš svoj profil v appu, se ti na vseh morebiti sposojenim, zamenjanim MY vse nastavi samodejno (sedež/volan/ogledala) - za tiste ki veliko rentajo naravnost navdihujoče
- nadgradnje/updajti na daljavo brez stroškov in to celo za povečanje moči ali podaljšanje dometa - neprecenljivo
- nimaš več servisnih pregledov in te ne odirajo mehaniki ali pa proizvajalciin preprodajalci rezervnih delov, le po potrebi ali ko te avto na morebitne potrebe sam opozori - povečanje zaupanja in debela denarnica (kdor pa želi lahko kadarkoli sam pelje in plača še dodatni pregled)
....
HM, naj mi kdo najde še kakšnega drugega proizvajalca avtov, ki je v zadnjih 100 letih naredil večjo revolucijo in nam uporabnikom boljšo izkušnjo?!
Tudi meni ni všeč, da je eden tako močan in dober, ker s tem pride bojazen za monopol na trgu in višje cene. Zanimivo je, da Tesla celo niža cene, kar je verjetno njena strategija, da popolnoma uniči morebitne konkurente, ki so zaspali, še posebno v Evropi. Prav tako mi ni všeč, da je to ponudnik z drugega kontinenta, vedno je bolje, da je domači in čimbližji, da ima lokalno okolje čimveč koristi od posla. Samo če smo mi tako nesposobni, da še kopirat dobrega ne znamo, je kar pošteno, da nas drugi prehitevajo.