Šuko, polnenje zunaj
-
- EV entuziast
- Kraj: Primorska
- Avto: MYLR
-
15250
Re: Šuko, polnenje zunaj
Nekaj z ozemljitvijo, verjetno neobstoječa. Nula in zemlja sta itak na istem potencialu, če zanemerimo padec napetosti na dovodnem kablu.
Če hočem polniti na šuko Hyundai Tuscon PHEV in nočem dati 350€ za kabel pri pooblaščencu, kateri kabel mi preostane kot alternativa? Na AE jih dobiš cel kup za 100€..ampak, ali bo delal?
Mojega od Cupre sem testiral, ne deluje, javlja napako.
Mojega od Cupre sem testiral, ne deluje, javlja napako.
Isti polnilec ti na Cupri dela, na PHEVu ne dela? Polnenje na javni polnilnih postajah na PHEV dela? Ker ne vidim razloga, da polnilec ne bi delal.
Polnilci so v avtih... "polnilnice" so efektivno samo vezja z releji, ki komunicirajo z avtom in vklapljajo/izklapljajo elektriko.
Skratka... čisto možno, da je en avto zazna nek "problem" na električni napeljavi, ki ga drug avto še tolerira. Sem že videl primer, ko se Zoe ni hotel polniti na neki vtičnici (z lastnim delujočim polnilcem)... več drugih EV-jev različnih znamk pa brez težav.
Skratka... čisto možno, da je en avto zazna nek "problem" na električni napeljavi, ki ga drug avto še tolerira. Sem že videl primer, ko se Zoe ni hotel polniti na neki vtičnici (z lastnim delujočim polnilcem)... več drugih EV-jev različnih znamk pa brez težav.
ja, to zihr - polnilnica Elevat, Trzin, CIH - Tesla M3 polni BP z omejeno močjo, Stelantis Citrona in Pugs pa trmarita in po 2 minutah vse obupa …mikrohard napisal/-a: ↑07 Avg 2023, 23:13 Polnilci so v avtih... "polnilnice" so efektivno samo vezja z releji, ki komunicirajo z avtom in vklapljajo/izklapljajo elektriko.
Točno tako. Original Cupra šuko polnilni kabel noče polnit PHEV. Javlja napako, kot da se polnilni kabel in vozilo nočeta povezati. Na javnih še nismo poskusili, domnevam, da tam ne bo težav. Bom pa testiral.
Hyundai omenja da mora polnilni kabel nositi oznako G, da je kompatibilen . Spet neka korejska fora očitno ..

Pač sej je standard, če dela na javnih mora tudi vsak šuko adapter. Jst svojga hyundai skor ne nucam, no kdaj mi pride prav ker je 12A.
Sam bi ti komot posodil svojga šuko od HY ampak dvomim da bomo se dobbili ker mam omejeno časa v slo
Sam bi ti komot posodil svojga šuko od HY ampak dvomim da bomo se dobbili ker mam omejeno časa v slo