Kitajski proizvajalci
Re: Kitajski proizvajalci
To mogoce recejo kitajci za evropske proizvajalce EV.
Nekaj takega smo mi rekli pred dobrimi 30leti za hyundai, kio....
Je pa res da je takrat bila takrat mogoce vecja razlika v ceni do uveljavljenih znamk. Danes je? pa kitajc mogoce 10% cenejsi od uveljavljene znamke.
Res me zanima predvsem kako se bodo na takih avtih odpravljale morebitne napake in popravila nesrec.
Ce bodo poskrbeli za ustrezen servis in hitro dobavo nadomestnih delov, zna tepsti to tudi uveljavkjene znamke, kjer na potrošne dele cakas vec tednov/mesecev.
Ce mi v garancijo napisejo, da mi za cas popravila (garancijskega ali nesrece) pripada "enakovredno" nadomestno vozilo, bi (bom ) precej bolj pogumno hodil po njihovem salonu.
Ne vem zakaj se uvaza samo "velike" avte. Zakaj imamo samo twingota in Dacio s ceno pod 20 jurji? Vse ostalo je bolj ali manj 30+.
A res ne bi bilo zanimanja za tak razred avtov?
Pustimo sedaj ob strani tiste citroen "spacke", ket tisto je res bolj podobno twiziju kot avtu
Nekaj takega smo mi rekli pred dobrimi 30leti za hyundai, kio....
Je pa res da je takrat bila takrat mogoce vecja razlika v ceni do uveljavljenih znamk. Danes je? pa kitajc mogoce 10% cenejsi od uveljavljene znamke.
Res me zanima predvsem kako se bodo na takih avtih odpravljale morebitne napake in popravila nesrec.
Ce bodo poskrbeli za ustrezen servis in hitro dobavo nadomestnih delov, zna tepsti to tudi uveljavkjene znamke, kjer na potrošne dele cakas vec tednov/mesecev.
Ce mi v garancijo napisejo, da mi za cas popravila (garancijskega ali nesrece) pripada "enakovredno" nadomestno vozilo, bi (bom ) precej bolj pogumno hodil po njihovem salonu.
Ne vem zakaj se uvaza samo "velike" avte. Zakaj imamo samo twingota in Dacio s ceno pod 20 jurji? Vse ostalo je bolj ali manj 30+.
A res ne bi bilo zanimanja za tak razred avtov?
Pustimo sedaj ob strani tiste citroen "spacke", ket tisto je res bolj podobno twiziju kot avtu
Za 20k je twingo, za 25k je MG4, za 30k je Megane, za 35k je id.3, za 40k je Tesla 3, za 45k je id.4, za 50k je Tesla Y, za 55k je Ioniq 5, za 60k je i4, za 65k je Mustang Mach-E, za 75k je EQE in in za 85k je Model S.
Za MG4 se dam 25 ob zapisanih pogojih garancije zgoraj..
Za twinga ne dam 20, razen ce sem doatavlhalec pizz in da mi 10 let krije vse stroske razen elektrike in gum. Potem jim vsak mesec placam 150 evrov.
Za twinga ne dam 20, razen ce sem doatavlhalec pizz in da mi 10 let krije vse stroske razen elektrike in gum. Potem jim vsak mesec placam 150 evrov.
Twingo je nakupovalni voziček. Ima žlahta kot četrti avto pri hiši. Ko so probali do Portoroža, je bilo treba na Kozini že polniti. Je pa idealen za po mestu in za 15k, kolikor so dali za rabljenega, kar ok nakup. Kot ponavadi zgodi, je seveda ta avto sedaj pri hiši najbolj v uporabi (ostali trije so Mercedesi).
MG4 je sicer točno to, kar je trg rabil, upam še na kaj v tem razredu, pa morda par k nižjo ceno.
Eqe je 100k, da je vreden svoje značke. MS pa je 96k, za 85 bi me končno nehali srbeti prsti, za tiste ročke se bi že našla rešitev.

Lepo povzeta odvisnost EU proizvajalcev (predvsem Nemčije) do Kitajske. Oni nam zaračunajo uvozne dajatve od 15 do 25 %, mi njim pa 10 %.
https://siol.net/avtomoto/novice/zanimi ... -bi-615814
https://siol.net/avtomoto/novice/zanimi ... -bi-615814
Seveda se priporočata, sploh če bo cena nove večje kone s ta večjo baterijo in ful opremo 40k eur..., se pa bojim, da bo prej 50k eur, enako velja za e-niro
toplotna že 22 let + MSE 6 let in 2022 na 16 kW + BEV Kona 2019 in Corsa 2021
Narcnej oglas za novo kono: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... dai%20Kona
41.140 €
Ko voli nek' izvoli ...
41.140 €
Ko voli nek' izvoli ...
govindam ādi-puruṣaṁ tam ahaṁ bhajāmi
sem mislil povsem novi model, ki bo na trgu šele čez kakšen mesec dva, samo ne bo takšna cena...
https://siol.net/avtomoto/novice/korejs ... oto-615655
https://siol.net/avtomoto/novice/korejs ... oto-615655
toplotna že 22 let + MSE 6 let in 2022 na 16 kW + BEV Kona 2019 in Corsa 2021
- Vodokotlic
- EV ambasador
- Kraj: Ljubljana/Vipava
- Avto: Model 3 LR AWD
-
12271019
A se jih sploh dobi pri nas? Pa da dela net in vse ostalo.
Live long and prosper
Naš trg je malo zadaj, na Irskem si že začetek avgusta na cestah videval tako Ioniq 6 kot Novo KONO. Osebno me ni prepričala - no tudi pri slednji me je prepričal predvsem doseg / ceno. Glede na to, da ima stara še skoraj novo baterijo, bi bilo pa popolnoma neekonomično avto zamenjati.
Pri Hyundai / Kia je problem cena.
Ko je bila Tesla Model 3 najcenejša 52 jurjev, je še šlo. Sedaj se je pa dalo trojkico dobit že za 39 jurjev in je no go.
Tesla postavlja cenovni baseline, in kdor ne sledi, ne bo imel relevantne prodaje.
Ko je bila Tesla Model 3 najcenejša 52 jurjev, je še šlo. Sedaj se je pa dalo trojkico dobit že za 39 jurjev in je no go.
Tesla postavlja cenovni baseline, in kdor ne sledi, ne bo imel relevantne prodaje.
Tesla naj izda še eno pocenitev, drugim znamkam se lahko samo sline cedijo po novih kupcih, težko bodo konkurenčni. žal
dobijo pa kupce, ki gledajo samo na ceno. jaz tako neudobnega avta ne kupim tud če jih takoj za dodatnih 10k pocenijo.
Danes si uspel to napisat le dvakrat ... je vse OK s tabo?
govindam ādi-puruṣaṁ tam ahaṁ bhajāmi
Jaz sem bil sprva tudi skepticen kako hudiča je to trdo, zdaj pa me pa niti mal vec ne moti.
Ajd kak hrup iz pol koles po kacah bi lahko bil bolj zadusen, ampak....
Ajd kak hrup iz pol koles po kacah bi lahko bil bolj zadusen, ampak....