Kitajski proizvajalci
Re: Kitajski proizvajalci
toplotna že 22 let + MSE 6 let in 2022 na 16 kW + BEV Kona 2019 in Corsa 2021
To je en sam blef. To če ima nekaj večji domet še ne pomeni da je boljše. Kapiš?
Danes v Shenzhenu - Kitajska. Vozni park je na oko 50% električen, subvencij ni ampak za ICE plačujejo večji davek na registrsko tablico medtem ko za zelene električne davka ni. Polnilnic v nakupovalnih središčih je ogromno, vsi priklopljeni in polnijo, sem in tja je na polnilnici parkiran tudi ICE ampak se noben ne sekira ker je polnilnic dovolj. Moram ugotoviti še koliko stane 1kWh. Najbolj prodajana znamka električnih avtomobilov je tu BYD, veliko je tudi Tesel, marsikatere znamke ne poznam.
Tu sem še en teden, če koga še kaj zanima/ima idejo kaj še preverit z veseljem pogledam če bo le čas.
Tu sem še en teden, če koga še kaj zanima/ima idejo kaj še preverit z veseljem pogledam če bo le čas.
Mogoče delaš v Iskri?
Če imaš kje možnost zvedeti, me zanima, če imajo v Shenzenu tudi kvote za registracijo vozil.
Če imaš kje možnost zvedeti, me zanima, če imajo v Shenzenu tudi kvote za registracijo vozil.
Ti se kar tolaži, isto se EU proizvodnja BEV, za katero seveda baterije delajo kitajci...
Ne morem verjet da so ali prav spačeka skopirati in narediti električno varianto
))
Sicer pa un enoprostorec Zeekr zgleda zanimiv.

Sicer pa un enoprostorec Zeekr zgleda zanimiv.
-
- EVSVET donator
- Avto: Leaf Z.E. 40kWh, Tesla MY LR
-
423517
Kakšne imajo priključke za polnjenje?
Polnilnice AC enofazne ali trifazne, DC kakšna moč?
Za aktivacijo polnilnic potrebujejo kaj?
Ne, delam za privat podjetje.
Ja imajo kvote za registracijo ICE vozil. Baje daš vlogo za pridobitev registrske številke in potem čakaš da ti jo odobrijo. Postopek je zelo dolg in tudi zelo drag. Ko imaš registrsko številko z njo lahko registriraš vsak ICE avto.
Za električne take kvote ni in tudi registrsko številko dobiš zastonj.
Lol kopija Beetla zmaga.
Hvala za tale prispevek @deluxor , zelo informativen.
Hvala za tale prispevek @deluxor , zelo informativen.
Na FB je med drugimi tudi tale zanimiva stran https://www.facebook.com/groups/337555095148970
VARNOSTNI-PAS.si https://navijaski-komplet.si/
Priključki so GB/T, polnilnice so AC videti trofazne, za DC moč nevem. Pred hotelom je 6 Teslinih super chargerjev in dve Lotusovi DC polnilnici - vse opremljene z zložljivimi stebrički, Lotusove imajo tudi kamere. Skratka so precej pred nami. Za plačevanje na vseh polnilnicah uporabljajo wechat pay tako kot tudi za vse druge storitve -parkirnina, hrana, hoteli, trgovine, ...vse preko qr kode. Plačevanje z gotovino ali kreditno kartico praktično ni mogoče. Baje se da polnilnice plačat tudi z alipay aplikacijo.venuciae30 napisal/-a: ↑16 Avg 2023, 19:22 Kakšne imajo priključke za polnjenje?
Sem bil pa danes v ZEEKR salonu - prilagam cene (preračunajte sami) - so primerljive z našimi.
V nakupovalnem središču sem naletel tudi na Rising F7 ki je deloval res premium - cena 32k$
Jutri se na sestanek peljem z Roewe iMax8 EV - poročam.
placa ma pa glih tolk kot moj sedan... karavan le po imenu..
cena 50 jurjev za avto in še 12 jurjev za 75 kWH baterijo, doseg pa na nivoju mach e ...
cena 50 jurjev za avto in še 12 jurjev za 75 kWH baterijo, doseg pa na nivoju mach e ...
govindam ādi-puruṣaṁ tam ahaṁ bhajāmi
No ja, še vedno je 5 vratni ampak maš prav, na videju je zgledalo več placa, sem pol še enkrat pogledal. Nič bat ne bo odžiral prodajnih številk.
Avto je res hud, s pravo ceno bi bil terna.
VARNOSTNI-PAS.si https://navijaski-komplet.si/