DIY sončna elektrarna z baterijo
-
- EVSVET donator
- Avto: Leaf Z.E. 40kWh, Tesla MY LR
-
391372
Re: DIY sončna elektrarna z baterijo
Ima/pozna kdo BMS, ki ima Wi-Fi?
..kamene dobe ni končalo pomanjkanje kamenja...
Ne poznam, vem pa da obstajajo, zakaj pa bi rad wifi ?
Danes je pa rezalo špice(od baterije
)
Danes je pa rezalo špice(od baterije

-
- Kraj: Velenje
- Avto: Turan15
-
10
Za samooskrbno elektrarno ne rabiš gradbenega dovoljenja. Mora niti na objetu ali poleg obkekta in ma zazidljivi parceli.
Kaj pa za samostoječo otočno, kot garažo za 2 avta ali ne kot garažo? Tudi kot garažo bi že lahko komplicirali, ker ima električne instalacije...
toplotna že 22 let + MSE 6 let in letos na 16 kW + BEV Kona 2019 in Corsa 2021
-
- Kraj: Velenje
- Avto: Turan15
-
10
Kar velik del zakonskih in podzakonskih aktov, ki so navedeni v tem linku je noveliranih. Tisti, ki namerava prebirat katerega od teh naj si poišče veljavnega.
Fantje tisti kateri imate GTIL 2kW inverter z limiterjem, dejte preverit priložen kabel.
Namreč vsaj pri meni je bil 3G0,75mm2. Za trajno obremenitev 1850W to ni lih, no vsakemu svoje meni se zdi premalo.
Če dam EV polnit na tisti fazi zna kar veliko ur delat na polno in to ni varno. Za 1kW inverter je že ok recimo, za 2kW pa ne. Slučajno opazil ker sem premenjaval kable in dajal vsakega na svojo varovalko direkt, da ni pač na shuko. Za 2kW inverter sem pol uporabil močnejši kabel.
Jih je kar težko dobit, najbolje da se ga sam naredi preko posebnega vtikača, no ma men je uspelo dobit enega izmed cca 15 kablov katere sem imel doma.
Ste bili opozorjeni.
Namreč vsaj pri meni je bil 3G0,75mm2. Za trajno obremenitev 1850W to ni lih, no vsakemu svoje meni se zdi premalo.
Če dam EV polnit na tisti fazi zna kar veliko ur delat na polno in to ni varno. Za 1kW inverter je že ok recimo, za 2kW pa ne. Slučajno opazil ker sem premenjaval kable in dajal vsakega na svojo varovalko direkt, da ni pač na shuko. Za 2kW inverter sem pol uporabil močnejši kabel.
Jih je kar težko dobit, najbolje da se ga sam naredi preko posebnega vtikača, no ma men je uspelo dobit enega izmed cca 15 kablov katere sem imel doma.
Ste bili opozorjeni.

Kaj ti delaš otočno na svojem objektu nimaš nič s soglasjem, niti z gradbenim dovoljenjem, če ne posegaš v konstrukcijo objekta ali v gabarite - torej če položiš na streho ne rabiš nič. Sama sončna elektrarna je kategorizirana kot naprava (kot hladilnik, kot pralni, kot pečica, kot toplotna,....) in sama po sebi ne rabi nobenega papirja, zato ne komplicirajte.
Če daješ na zemljišče je pa druga zadeva, ker tam pa gradiš neko konstrukcijo,.....
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek