Nakup Tesla 3 ...
- Vodokotlic
- EV ambasador
- Kraj: Ljubljana/Vipava
- Avto: Model 3 LR AWD
-
12291019
Re: Nakup Tesla 3 ...
Mogoče so dali gumbe, ker ne znajo normalnega smerokaza narest. Premalo občutljivo in pretrdo za moj okus. Dostikrat nisem bil 100%, če sem ga dal.
Live long and prosper
A nimaš ti tesle? Kaj na podlagi tega meniš, da ne znajo narediti normalnega smerokaza in so šli v gumbe?Vodokotlic napisal/-a: ↑13 Sep 2023, 18:54 Mogoče so dali gumbe, ker ne znajo normalnega smerokaza narest. Premalo občutljivo in pretrdo za moj okus. Dostikrat nisem bil 100%, če sem ga dal.
Seveda lahko. Ni mi jasno od kje pri tebi takšna bolečima za takšen odziv. Nepotrebno. Vprašal sem ga le za argumente, ki so podlaga za takšno mnenje. Verjetno ni s tem nič narobe? Ali pač?
Zadnjič spremenil Kavkar, dne 13 Sep 2023, 19:33, skupaj popravljeno 1 krat.
A se delaš da noces razumeti, ali dejansko ne razumeš?
Kakorkoli, podatki ne lažejo. Zame je tak znesek mesečnega obroka no go. Ampak na srečo ne rabim Tesle.
Smešiš se.
govindam ādi-puruṣaṁ tam ahaṁ bhajāmi
Pa še res je, pri 3 in Y je ročka čungalunga. Pri starih S in X pa je real german (Mercedes) sheeet. 

težave so le v glavah... nepopravljijve
govindam ādi-puruṣaṁ tam ahaṁ bhajāmi
Tudi ročke pri 3 in Y so Mercedesove. Zdaj a je to dobro ali ne, pa nebi vedu.
On govori o krožišču. Tam pa ne moreš dati smerokaza na ravnini (razen, če ga boš zapustil na prvem izvozu).
V krožišču je volan čisto malo obrnjen. Razen, če se je mislilo obračanje na parkirišču.
56k pride če vzameš LR, max polog (10k) in lizing na 4 leta. Gotovo se pokrije še kakšna druga kombinacija, seveda pa ne za RWD model.
Izračun obrokov na spletni strani sicer drži, s tem, da so to res vsi stroški, medtem ko je treba kje drugje precej pogledati, kaj ti še zaračunajo.
Denar se pač draži in 50k ga ni malo. Za moj lizing (17k) bi danes plačal 720€ več kot junija.
Izračun obrokov na spletni strani sicer drži, s tem, da so to res vsi stroški, medtem ko je treba kje drugje precej pogledati, kaj ti še zaračunajo.
Denar se pač draži in 50k ga ni malo. Za moj lizing (17k) bi danes plačal 720€ več kot junija.
Fantje in punce, ne se obremenjevati s tem kako je s smerokazi pri S/X, ker je Model 3 popolno nasprotje. Filing ob uporabi je čisto drugačen, ker je dejansko fizični gumb ne na touch. Seveda to velja za vse stvari na volanu. Materiali v samem vozilu pa so na otip prevej boljši kot v S/X. Tudi kabina je čisto na drugi ravni proti legacy M3. To, da se komentira zadeve katere je redko kdo videl v živo, kaj šele peljal, je totalno brezpredmetno. Try it first and then decide.
Men se zdi čist ok. Sploh ko nagruntaš in ti pride v roke, kako deluje še izklop smerokaza, je non issue.
Ali se da uporabljat? Da. Ali je praktično? Ne. Ali je bilo potrebno v mainstream avtomobilu? Ne.
Te dni recimo malo bolj opazujem svojo uporabo komand ob volanu, recimo ko manevriram, obračam, parkiram itd..., nikoli ne rabim gledat prestavne ročke. Gledam raje okoli, do kje seže avto, če prihaja kak drug avto in podobno. Roka je navajena kje ročka, razločno je tudi čutiti, do kje je treba pomakniti, da se vklopi prestava. Bo enako z drsanjem po ekranu? Po moje ne.
Glede smerokazov pa ja, ok, samo vam povem, da bo prihajalo do napak. Ne vozijo vseh avtov super učljivi tehno friki.
Izklop smerokazov je na voljo že sedaj. Deluje solidno, ne pa odlično, ga je treba včasih tudi "popraviti".
BTW, na vratih ni več tkanine? Ali je, pa je bele barve (pri belih sedežih).
Te dni recimo malo bolj opazujem svojo uporabo komand ob volanu, recimo ko manevriram, obračam, parkiram itd..., nikoli ne rabim gledat prestavne ročke. Gledam raje okoli, do kje seže avto, če prihaja kak drug avto in podobno. Roka je navajena kje ročka, razločno je tudi čutiti, do kje je treba pomakniti, da se vklopi prestava. Bo enako z drsanjem po ekranu? Po moje ne.
Glede smerokazov pa ja, ok, samo vam povem, da bo prihajalo do napak. Ne vozijo vseh avtov super učljivi tehno friki.
Izklop smerokazov je na voljo že sedaj. Deluje solidno, ne pa odlično, ga je treba včasih tudi "popraviti".
BTW, na vratih ni več tkanine? Ali je, pa je bele barve (pri belih sedežih).
- Vodokotlic
- EV ambasador
-
12291019
Ja imam od aprila 2020.
Kako naj opišem ročko za smerokaze. Če sem prenežen ne dojame in ne aktivira. Uporabljam sam en oz dva prsta. Včasih me boli koliko je trdo vse skupaj. Je pa res, da sem vestni uporabnik smerokazov.
Live long and prosper
- Vodokotlic
- EV ambasador
-
12291019
Da ne bo pomote. Če bi še enkrat izbiral, bi se spet enako odločil.
Live long and prosper
ufff, cupra born ima šele drag kredit :Matej24 napisal/-a: ↑13 Sep 2023, 18:47A se delaš da noces razumeti, ali dejansko ne razumeš?![]()
Kakorkoli, podatki ne lažejo. Zame je tak znesek mesečnega obroka no go. Ampak na srečo ne rabim Tesle.![]()
@tomazpog meni je cifro 56.000€ dal sodelavec, ne vem kaj je računal, ampak tudi če vzameš tvoje cifre si na 50 jurjev, kar je IMHO preveč.
Efektivna obrestna mera *
8,78 %
za tole je Tesla mala malica
Niti pod razno ne prideta na enako cifro ob ENAKIH pogojih - vedno bo obrok pri Tesli cenejši - podatki ne lažejo
Ampak dovolj "prepucavanja", vsakemu svoje

-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek
-
- 0 Odgovori
- 1613 Ogledi
-
Zadnji prispevek Napisal/-a Blue30
-