Test poraba / pnevmatike
Re: Test poraba / pnevmatike
To pa ni kaj dosti km. Pa vseeno so zadnje skoraj znucane, prednje pa skoraj nove. Tukaj bi prišla prav rotacija po 10 jurjih km, bi si zdupliral življenjsko dobo gum.
Jaz si na vsake 5 jurjev km pomerim profil in primerjam razlike med gumami. Če je razlika pod 1,5 mm, ni vredno rotacije.
Vsekakor je 20 jurjev km kratka doba. Razen če si redni drifter.
Jaz si na vsake 5 jurjev km pomerim profil in primerjam razlike med gumami. Če je razlika pod 1,5 mm, ni vredno rotacije.
Vsekakor je 20 jurjev km kratka doba. Razen če si redni drifter.
Bilo nepričakovano zato tekom leta nism meril profila, samo pumpal.
Prejšnje MIchelin so mi zdržale 3 sezone z nekaj manj kilometrine na sezono.
Je kar je.
Prejšnje MIchelin so mi zdržale 3 sezone z nekaj manj kilometrine na sezono.
Je kar je.
govindam ādi-puruṣaṁ tam ahaṁ bhajāmi
Jaz sem včeraj menjal letne Conti EcoContact za zimske TS870, prevozil sem z letnimi letos 25.000km. Zadnje so jih fasale veliko bolj kot sprednje, ki imajo še kar nekaj mm in gredo spomladi na zadnjo os. Za spredaj se bom pa se odločil a spomladi naročim nov par..ali montiram zadnje gor.
Poraba na zadnjih me je konkretno presenetila, EV navor in 230km ter aktivna vožnja naredijo svoje očitno.
Poraba na zadnjih me je konkretno presenetila, EV navor in 230km ter aktivna vožnja naredijo svoje očitno.
Kolk je pa bolj agresivna noga postala? Glede na to da je želja M3P in da so zadnje problem bi reku da se mal bolj špona avto. Mogoče se motim, vsekakor čudno da so zdržale tolk manj časa. Eko gume bi morale zdržati več ne manj ker se kao manj lepijo.
ja, letos je chil chillal
pod črto je zajeb v nerotaciji ... če bi jih obrnu pred 3 meseci, bi cel set bil še dobr za eno sezono.
dodam večjo kilomterino v zadnjih letih pa je tam tam z originalnimi michelinkami, ki so mi zdržale 3 sezone ob rotaciji ob premontaži.

pod črto je zajeb v nerotaciji ... če bi jih obrnu pred 3 meseci, bi cel set bil še dobr za eno sezono.
dodam večjo kilomterino v zadnjih letih pa je tam tam z originalnimi michelinkami, ki so mi zdržale 3 sezone ob rotaciji ob premontaži.
Iskreno, zelo. Če sem prej dvakrat premislil a bom prehiteval al ne ..zdaj ne pomišljam. Samo gas in sem mimo.
V bistvu kot bi goljufal občutek.
Verjetno me bo z leti minilo...ali pa ne.

Ja, malenkost dinamična voznja ( 1% kilometrine) pa mal vec regeneracije po lokalnih cestah bistveno bolj pobira gume kot pa voznja za kamionom po AC. To je upam da logično večini voznikov.
Pisem za moj Y rwd. Zatezil mi je pri 13kkm za rotacijo.
Postavi se na AC na prehitevalnega pa vozi 150+ pa potem povej obrabo....
Jebi ga, uzitek se plača. Ce bi sparal, bi se naprej vozil amortiziranega tdi kjer si gume bile za 50kkm tule bodo pa tezko za 30
Pisem za moj Y rwd. Zatezil mi je pri 13kkm za rotacijo.
Postavi se na AC na prehitevalnega pa vozi 150+ pa potem povej obrabo....
Jebi ga, uzitek se plača. Ce bi sparal, bi se naprej vozil amortiziranega tdi kjer si gume bile za 50kkm tule bodo pa tezko za 30
Ne štekam neki tuki, kako leto nazaj se je hvalil warpi kako samodejno avto sam od sebe reče da je potrebno rotirat gume, zdej pa spredaj 6mm, zadaj pa 2,6mm pa ni blo obvestila. ABS senzorji bi to ziher morali zaznat.
Meni je pa ravo origigi Michelinke hitro pobralo, ne vem če sem naredil z njimi 30k km. Je pa res, da avta ne šparam, sploh ne vem kje je ta chill mode 

Aplikacija Tessie ima narejeno, da lahko omogočiš obvestilo, da te opomni na vsakih 10000km
Ja verjamem, sem mislil da je to avtomatsko, vsaj tko je blo rečeno.
Recimo:
Recimo:
Al pol je to samo km based?Hanzi napisal/-a: ↑03 Okt 2023, 18:43 Pri 14kkm sem zadaj desno nekaj "pobral" pa se avto mi je zacel tezit za rotacijo.
Po rotaciji vidim da je notranji rob na desi strani bolj od zunanjega.
A naj tezim servisu za garancijsko optiko, al naj kar svojega optika obiščem?ostale gume so zaenkrat videti se ok.
Jaz bi rekel, da je nek algoritem zadaj. Morda konstantno spodrsavanje gum ali pa razlike v hitrosti vrtenja.
Vsekakor pa ta algoritem ne more prekašat merilca profila gum.
Moje meritve gum na TM3 AWD, merjena globina vseh štirih glavnih utorov na gumah:
ZL: 4,9 mm min, 5,025 mm avg
ZD: 4,8 mm min, 4,875 mm avg
PL: 4,9 mm min, 5,25 mm avg
PD: 4,9 mm min, 5,225 mm avg
Gume so tovarniške Michelin Pilot Sport, še nikoli rotirane, za njimi 17 tisoč km. Ocenjujem, da bodo za kakih 40 tisoč km. Rotiral jih bom s premontažo zimskih nazaj na letne.
Vsekakor pa ta algoritem ne more prekašat merilca profila gum.
Moje meritve gum na TM3 AWD, merjena globina vseh štirih glavnih utorov na gumah:
ZL: 4,9 mm min, 5,025 mm avg
ZD: 4,8 mm min, 4,875 mm avg
PL: 4,9 mm min, 5,25 mm avg
PD: 4,9 mm min, 5,225 mm avg
Gume so tovarniške Michelin Pilot Sport, še nikoli rotirane, za njimi 17 tisoč km. Ocenjujem, da bodo za kakih 40 tisoč km. Rotiral jih bom s premontažo zimskih nazaj na letne.
Jaz mam pa čudno 'srečo' z različnimi dimenzijami gum spredaj-zadaj.
Je pa obraba relativno podobna spredaj-zadaj. Bom videl kako se bodo odrezale zimske in konec pomladi ocenil, da zimske za mesec ali dva potegnem do konca in nazaj letošnje letne, ki so na kakih 4-5 mm.
Je pa obraba relativno podobna spredaj-zadaj. Bom videl kako se bodo odrezale zimske in konec pomladi ocenil, da zimske za mesec ali dva potegnem do konca in nazaj letošnje letne, ki so na kakih 4-5 mm.
Good Year z novo oznako na pnevmatikah za EV in PHEV vozila: https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/av ... ila/690441
Popravite me a tole prav razumem:
Turanza 6: 7,1 kg/t
Pilot Sport 5: 8,1 kg/t (to imam zdaj)
Razlika: 1 kg/t
Upor: 23 N (pri masi avta 2,3 t)
Energija: 2,3 MJ oz 0,6 kWh(na 100 km)
Po domače: 3 % več dosega oz. dobrih 10 km (pri mojih 20 kWh/100 km).
Nism opazu kakšne nižje porabe s Turanzo 6 proti prejšnjim Pilot Sport.
Občutek je bil, da je več oprijema.
Občutek je bil, da je več oprijema.
Touranza 6 je za Muskvića 3 18 col energijski razred B. Isto so Pilot Sport tovarniške gume. Je pa oprijem razred A, za tovarniške MPS pa razred B.
Tiste energijske nalepke niso samo za okras, so kar koristne.
Tiste energijske nalepke niso samo za okras, so kar koristne.
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek