Škoda Enyaq

Odgovori
mikrohard
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 114
Avto: ID.3
78
0

Re: Škoda Enyaq

Odgovor Napisal/-a mikrohard »

Primerjaš jabolke in hruške. Če bi na avtocesti vsi vozili 50km/h, ne bi bilo tam praktično nobene smrtne žrtve (razen, če bi kak tovornjakar zaspal in zapeljal v stoječo kolono vozil). Če bi pa v mestu vsi vozili 130km/h, bi pa dnevno imeli mrtve na cesti. Hitrost mora biti prilagojena razmeram na cesti.

Sicer je pa vse to že precej offtopic.
Gasper
EV specialist
EV specialist
Prispevkov: 553
Kraj: Slovenija
Avto: Prius
315
43

Re: Škoda Enyaq

Odgovor Napisal/-a Gasper »

OK, torej v mestih moramo še bolj zaostriti hitrost, da bomo glede smrtnih žrtev na istem kot na AC. Em... ne, ne gre to tako.
mikrohard
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 114
Avto: ID.3
78
0

Re: Škoda Enyaq

Odgovor Napisal/-a mikrohard »

Lahko obračaš besede, kolikor želiš. Če bi ljudje vozili po predpisih, bi bilo nesreč manj. Pa to ne pomeni samo, da naj bi se držali omejitve. Včasih je treba voziti tudi počasneje. Držati je treba varnostno razdaljo. Če si preveč utrujen, se je treba ustaviti. Biti moraš pozoren na promet (in ne na telefon ali kaj drugega). V večini primerov je za nesrečo kriv šofer... v redkih primerih pa tehnika.

Meni je nepredstavljivo, kako moraš voziti, da na avtocesti povzročiš nesrečo... pa se to na naših avtocestah (žal) redno dogaja. Ljudem se preveč mudi, so preveč nestrpni.
Dzun Tao, DGJ, Sebastijan, Apolon, matija
SnakeEye
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 102
Kraj: Ljubljana
Avto: ID. 3
104
22

Re: Škoda Enyaq

Odgovor Napisal/-a SnakeEye »

Ja, tudi sam sem tako razmišljal, dokler se mi ni zgodilo dva meseca nazaj, ko sem razbil svojega ID. 3. Po 30-ih letih odkar imam izpit se je zgodilo. Preprosto sem spregledal. Hvala Bogu nobenemu nič, samo materialna škoda. Če bo tako naslednjih 30 let, takoj podpišem.

Pri takih izjavah sem od sedaj malo bolj ponižen. Do sedaj sem mislil, da se mi kaj takega ne more zgoditi.
Avrelij, Ogo, Sebastijan, prijazen, DeCoRawr, amaterB, matija, Robie, crunchy, Moni, pirpy, Nemelk
Odgovori