SunContract

Razprave o vsem, kar se tiče električnih vozil, pa ne sodi v nobeno drdugo kategorijo
Odgovori
Janez
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 428
Avto: Ioniq
221
239

Re: SunContract

Odgovor Napisal/-a Janez »

niko6 napisal/-a: 23 Jan 2023, 11:03
Janez napisal/-a: 23 Jan 2023, 10:57 Hja, meni so viške plačali po 0.043 € kwh. Za dobre 2 mwh cca 90 €. Pa nisem pri soncu.
Verjetno je še kar nekaj rezerve navzgor, odvisno kako se zdilaš.
Če nisi pri soncu, kako pa si lahko prodal viške?
Sem pri dobavitelju, ki to omogoča.
Uporabniški avatar
Matej
EV ambasador
EV ambasador
Prispevkov: 1789
Avto: V vsakem primeru EV
1705
1567

Re: SunContract

Odgovor Napisal/-a Matej »

Rad bi zamenjal dobavitelja el. energije iz Gen i na Suncontract, kličem - prejšnji teden je zvonilo v prazno, ta teden številka nedosegljiva 01/7770145. Pišem mail, nič odziva, skratka nikakor jih ne dobim. Ima kdo kako idejo kako jih priklicati?
niko6
EV začetnik
EV začetnik
Prispevkov: 84
Kraj: Brežice, Ljubljana
Avto: Model S
58
17

Re: SunContract

Odgovor Napisal/-a niko6 »

Kateri dobavitelj pa to omogoča - če ni skrivnost?
Uporabniški avatar
FV-EV
EVSVET donator
EVSVET donator
Prispevkov: 4565
Avto: Konca na štrom
5178
3549

Re: SunContract

Odgovor Napisal/-a FV-EV »

Matej napisal/-a: 24 Jan 2023, 20:43 Rad bi zamenjal dobavitelja el. energije iz Gen i na Suncontract, kličem - prejšnji teden je zvonilo v prazno, ta teden številka nedosegljiva 01/7770145. Pišem mail, nič odziva, skratka nikakor jih ne dobim. Ima kdo kako idejo kako jih priklicati?
Mislim, da imajo sedaj vse resourse zasedene s prenosi viškov. Letos so to naredili zelo zgodaj (20-25.januar in takrat se vsaka stara mami spomni poklicat, ker ne zna poklikat), zato poskusi drug teden, ko se to poleže.
Veseljak123
EV začetnik
EV začetnik
Prispevkov: 62
Kraj: Celje
Avto: VW ID.4
21
38

Re: SunContract

Odgovor Napisal/-a Veseljak123 »

Res je temu tako; prilagam prejet mail

Od: SunContract <platform@suncontract.org>
Poslano: ponedeljek, 23. januar 2023 14:18
Zadeva: Dodatne informacije glede prenosa viškov električne energije

Spoštovani.

Kot veste, naša platforma SunContract lastnikom samooskrbnih elektrarn omogoča edinstveno možnost, da z viški, ki jih je vaša proizvodna naprava oz. elektrarna pridelala, prosto razpolagate oz. jih prenašata na druga merilna mesta (npr. na vaše vikende, merilna mesta sorodnikov, prijateljev ipd.) in si s tem optimizirate vaše stroške električne energije.
Navodila za prenos viškov najdete na naši spletni strani https://suncontract.org/si/prosto-razpo ... lektrarna/, storitev pa je za vas povsem brezplačna, če opravite prenos sami.
Pri tem želimo dodati, da lahko po prejemu letnega obračuna viške vaših samooskrbnih elektrarn prenašate kadar koli med letom na vaša gospodinjska ali poslovna odjemna mesta. Za prenos viškov na druga odjemna merilna mesta ni nobenega določenega časovnega roka.

Če viškov ne želite prenesti, jih enostavno pustite na vaši platformi SunContract, kjer se vam bodo shranili, z njimi pa boste lahko razpolagali kasneje.
V kolikor pa imate dve samooskrbni elektrarni in bi želeli prenesti viške iz ene samooskrbne elektrarne na drugo samooskrbno elektrarno, kjer imate manke, pa vas prosimo, da to storite do srede 25.1.2023.
Ta rok velja samo za prenose viškov iz samooskrbnih elektrarn na druge samooskrbne elektrarne.

Ker trenutno beležimo zelo veliko število klicev, vas prosimo, da se za vse dodatna vprašanja glede prenosa viškov, obrnete na naš elektronski naslov podpora@suncontract.org.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
V kolikor želite, da prenos viškov opravimo mi v vašem imenu, je strošek za našo storitev 4,99 EUR + DDV, naročilo pa opravite pisno preko zgoraj napisanega e-maila. Vašemu naročilu dopišite še želeno količino viškov, ki jo želite prenesti in končnega odjemalca.
Za vse dodatne informacije ostajamo na voljo in vam želimo veselo razpolaganje z vašo električno energijo.

Vaša ekipa SunContract
darjan
EV ambasador
EV ambasador
Prispevkov: 3689
Kraj: Maribor
Avto: Hyundai Ioniq 2017
832
1808

Re: SunContract

Odgovor Napisal/-a darjan »

Evo, sem dobil viške, slabe 2MWh. Zelo natačno s tem, kar kaže njihov merilec v aplikaciji.
drejc12
Vremenko
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 221
Kraj: Maribor
Avto: Hyundai Kona EV
155
436

Re: SunContract

Odgovor Napisal/-a Vremenko »

Eno vprašanje, nikjer nisem tega eksplicitno zasledil, da bi bilo zapisano... Če imam za prejšnje leto manjko pri samooskrbi in se z nekom, ki ima prav tako samooskrbno elektrarno in sva oba na Suncontractu privat dogovorim za prenos viškov, seveda za plačilo, ali moram plačati za ta del tudi omrežnino in še kak davek ali tukaj velja običajen netmetering? Verjetno moraš plačati, ne? :)

Letos bom zelo verjetno imel manjko nekaj Mwh in me v bistvu zanima za drugo leto, samo moram zato čimprej iti na Sonce in na Suncontract.
Likalnik
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 143
Avto: Mercedes Benz C300
36
62

Re: SunContract

Odgovor Napisal/-a Likalnik »

omrežnino boš moral plačati....brez omrežnine si samo takrat, ko sam predelaš elektriko...takoj, ko ti jo nekdo prenese k tebi ali, če si ti preneseš viške k sebi moraš plačati omrežnino...za viške se plačuje omrežnina
Vremenko
Odgovori