beno778 napisal/-a: ↑15 Nov 2022, 21:48
Če bi se moral odločati med MY in Q8 etron, bi po veliko kriterijih zmagal MY. Ko pa dodam zraven še kakovost izdelave potem, se stvar hitro obrne.
Post od Apolona v drugi temi (18. točk o lastništvu model Y) je zelo zgovoren. Če ima nekdo ogromno časa, da se ukvarja/igra z avtom, bi bila Tesla boljša izbira. Ker ga sam nimam, bi se v tem primeru odločil za (bolj) preverjeno opcijo. Črički v armaturi, žvižganje med vožnjo na AC ali ukvarjanje z odpravljanjem teh težav so zame totalni deal breaker. Iz izkušenj tudi vem, da so možnosti pri Audiju za kaj takega zelo majhne. Sem upal, da se bodo stvari pri Tesli po 2018/2019 popravile in dejansko so se, a so še predaleč od cilja (zame).
Vozil sem Q4 e-tron, E-tron in ModelY. Kvaliteta izdelave pri premium nemcih nezadrzno pada (o Q4 si lahko moj detajlnejsi post s slikami preberes v sosednji temi o Q4).
Notranjost je bila taksno razocaranje s kupom plastike, da sem vec vprasanj po testni voznji v salonu namenil temu. Prodajna svetovalka je zagotavljala, da ima avto vso opremo, MPC je bil ce se ne motim 82.000€ (danes je verjetno drazji). MY iz Shanghaia dobesedno preseneca po kvaliteti izdelave, napredek je enormen tudi v direktni korelaciji s par let staro Teslo (2018-2019).
Stvari se zelo zelo hitro spreminjajo, na eni strani navzdol na drugi navzgor, tocko preseka smo ze dosegli.