koco napisal/-a: ↑14 Sep 2023, 13:49
Evo sem kupil dinamično "Feyree EV Charger Type2 3faze Cable 32A Dynamic Load Blancing EVSE Wallbox APP/RFID Function 22KW" zraven še Power Meter z modbus komunikacijo. Naročil v petek - dobil že v torek. Pa sporočim rezultate, ko jo priklopim...
Pridno uporabljam. Več kot zadovoljen, sicer je aplikacija en k..., ampak bom po moje pozimi poštimal da bi prek HA delalo...
Polnilnica ne kuri nič, par W da dela zaslon in mikrokontroler kater proizvaja kvadratni signal za avto.
Ko priklopiš avto začne le ta polnit z nastavljeno močjo. Kot so že napisali to ni mogoče.
Stvar ma notr 2 kontakotorja in to je to.
Ampak, če sumiš polnilnico predlagam da preveriš zemljo, čeprav mi ni jasno kako bi kaj takega blo niti ni možno da je polnilnica kriva. Bi reku če bi se na inverter spravli ampak karneki, reči raje naj ti števec zamenjajo, ker boš zaradi tega plačeval veliko omrežnino.
Najboljše da jo tebi prinese in se bo videlo, ko bo priklopljena in ne bo polnila ali je kriva polnilnica ali števec…
Kavkar
Kaksne pancerke pa imas ti da ti drzijo 80kw? To moraš imeti 100+ A.
Meni pa na vikendu ven mece odklopnik pri 2kw in pancerki 25A.
Narobe svet .
Bi preveril doma pa za moj stevec ni podatkov na moj elektro.
Sicer pa sem polnilnico zvezal na stikalo. In je naceloma na off ko ne polnim.
Lahko pa pridem z mojo kitajko okrog. Ena je prevozna ( v avtu) druga je "fiksna" pod salonitkami
V AC polnilnicah ni nobene napredne elektronike, ki bi lahko kakorkoli ogrozila avto. S strani polnilnice je potrebno samo regulirati PWM signal, prebrati napetost na CP liniji in vklopiti kontaktorje (tranzistorje) ob pravem času. Tudi cena teh prenosnih AC polnilnic se približuje maloprodajni ceni kabla in Type 2 konektorja.
Napajalc napisal/-a: ↑12 Nov 2023, 20:03
Pa vas nič ni strah priklapljati tako poceni polnilnice na 30k+ avto?
Ne, imam 3 in vse delujejo BP. Ena je napolnila za preko 30000km štroma in ne kaže znakov uporabe. Druga nafila vsaj delovni dan 50kWh tudi BP, tretja je za rezervo bolj.
drejc12 napisal/-a: ↑11 Nov 2023, 16:26
@DeCoRawr sem pričakoval/čakam kakšno fajn ponudbo na 11.11. Hvala ti!
Uporabite še promo kodo 11SALE15 in bo še 15 USD popusta. 140 USD za, 11kW 3f
Tole sem zadnjič naročil, uporabil 1f priklop in deluje ok. Rad bi priklopil še 3f in me zanima ali je zaporedje faz pomembno? Kdo že priklopil? V najslabšem primeru, lahko zaporedje pogruntam preko števca distributeja, mi kaže tok po fazah... Samo ne bi kompliciral če ni treba.
Evo sem šel na ziher in za vsak slučaj preveril še zaporedje faz. Stvar dela. Kasneje malo preverim še s termo kamero... Je pa 6A opcija dobrodošla, preko treh faz to nanese že 4kW. Več kot imam dogovorjeno obračunsko moč .