Polnilnice na Hrvaškem
Re: Polnilnice na Hrvaškem
A jaz to prav vidim, da potem recimo plačam 1,08€/kwh z GNE kartico na moon Zagreb?
Lidl in Kaufland v HR so vse na 18kW nastavljenje dokler so zastonj in 1h max, potem prekine sejo.Hanzi napisal/-a: ↑31 Okt 2023, 11:58 Lidl na Vice Vukova zagrebu je filal z 18kw. Da se ne bo kdo zanasal na napisanih 50.
Je potem prisel nekdo Reke in sva spretovorila nekaj besed, in ue rekel da je lidl povsod "zmanjsal" DC.
No kljub vsemu smo mal zapravili, pa spotoma mal nafilal, potem pa proti Petrinji in Bosni.
Res da smo samo letel cez.petrinjo, ampak glede na to.kaksne stavbe (kolibe) se vedno stojijo, so tiste ki so padle morale.biti res direkt na prelomnici.
Na HR je še lani šlo do 50 kW DC, ampak so taxisti in eni in isti folk začeli tam izkoriščat in kampirat na polnilnicah. Še sedaj moreš imeti srečo, da dobiš v ZG prosto. Potem pa se je postopoma zniževalo na 20 kW. Tak, da v realnosti gre tam 18-19 kW. Jaz če grem recimo v trgovino in še morda na kavico v sosednji kafič ob Kauflandu mi je tista DC bila tak al tak prehitra, saj ne prideš ravno s prazno baterijo, običajno uporabim kr AC polnilec 11 kW, sedaj to nedeljo sem polnil 5 minut čez 1 uro in še ni vrglo ven, čeprav sem računal, da se bo prekinilo.
Ali ima še kdo sedaj težave s polnjenjem na Elen polnilnicah. Meni namreč zavrača kreditno kartico, operater pa mi je rekel, da se to večkrat dogaja v zadnjem času, kao zaradi bank...
-
- EVSVET donator
- Avto: Leaf Z.E. 40kWh, Tesla MY LR
-
437566
Potrebno je preko spleta ponovno vnesti plačilno kartico in jo avtorizirati. Preko aplikacije na telefonu ni vredu. Problem imajo že kar nekaj časa.
-
- EVSVET donator
-
437566
V Samoboru imajo na stebrih ulične razsvetljave postavljenih nekaj polnilnic. Cena seje je pol evra.
Aktivacija enostavna, brez kakšnih aplikacij, s skeniranjem in izbiro polnilnice, vnos plačilne kartice, avtorizacija 1€. Po končanem polnjenju obračuna 0,5€ ostalo vrne.
https://financije.hr/samobor-uvodi-punj ... rasvjete/
Aktivacija enostavna, brez kakšnih aplikacij, s skeniranjem in izbiro polnilnice, vnos plačilne kartice, avtorizacija 1€. Po končanem polnjenju obračuna 0,5€ ostalo vrne.
Je večino precej dražje kot primarni ponudnik...
toplotna že 22 let + MSE 6 let in 2022 na 16 kW + BEV Kona 2019 in Corsa 2021
Sem pogledal na PlugShare in te ulična polnijo med 2 in 3 kW, čisto dovolj za nočno ali daljše polnjenje
toplotna že 22 let + MSE 6 let in 2022 na 16 kW + BEV Kona 2019 in Corsa 2021
Cetrtino tega je "izguba" pri polnjenju. Ki jo placa uporabnik.
Ampak ce ni druge boljše opcije je tudi to ok
-
- EVSVET donator
-
437566
Torej za.pol evra lahko filas "cel vikend" ("100"kw) . Radodarno. Skoraj tako kot Lidl.
Podnevi na lidlu, ponoci na stangi zraven..
A fila.tudi podnevi ko je razsvetljava ugasnjena?.
Podnevi na lidlu, ponoci na stangi zraven..
A fila.tudi podnevi ko je razsvetljava ugasnjena?.
-
- EVSVET donator
-
437566
Zaenkrat je tako. Baje razpravljajo o tem, da bi omejili čas seje.
Dela 24/7
Dela 24/7
-
- EVSVET donator
-
437566
Bil sem v Romuniji v kraju Brašov, kjer imajo enako na stebričkih javne razsvetljave in je moč 11kW (3x16A).
Aktivacija preko app, polnjenje brezplačno (24/7).
Aktivacija preko app, polnjenje brezplačno (24/7).
Dobra ideja in zelo domiselno.venuciae30 napisal/-a: ↑22 Nov 2023, 21:20 V Samoboru imajo na stebrih ulične razsvetljave postavljenih nekaj polnilnic. Cena seje je pol evra.
Nič kaj dela z infrastukturo - postavijo polnilnico pa je.
Glede na to da so prej v teh uličnih svetile neonske(ali podobno) in so zdej led je verjetno vsakih par uličnih 2kW čist ok brez dogradnje.
Fora tega je edino da ni dost uličnih kjer bi lahk avti zraven parkirali.
Ideja je odlična.
Fora tega je edino da ni dost uličnih kjer bi lahk avti zraven parkirali.
Ideja je odlična.
No, in naenkrat je rešitev tud za blokarje. Parkirišča pred bloki so tud osvetljena. Malo prilagoditve talnih oznak, kakšna tabla in je rešeno. Samo ne pri nas. Raje luknjo v kolenu, kot nekomu dat priložnost.
Kaj pa če na kandelaber obesijo dvojno, ali pač dve polnilnici, bi lahko polnila dva, na vsako stran kandelabra eden... če je seveda dost štroma...
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek
-
- 21 Odgovori
- 2862 Ogledi
-
Zadnji prispevek Napisal/-a niko6
-
- 12 Odgovori